Îngheţată de vanilie

După reţeta de frişcă naturală era cazul să caut ceva prin care să o punem în valoare, aşa că m-am gândit la o reţetă de îngheţată. Reţeta originală era fără frişcă, însă eu m-am gândit că este o idee bună să le combin şi astfel am obţinut o îngheţată muuuult mai cremoasă.

Noi am deschis sezonul la îngheţate de casă (l-am fi deschis mai devreme, dar nu reuşeam să găsim loc în congelator), prin urmare intenţionez ca în lunile care vor urma să vă propun mai multe reţete de îngheţată, sperând să vă conving să cumpăraţi mai puţină din magazine.

Advertisement

Pentru îngheţata de vanilie vă trebuie:

  • 3 ouă;
  • 125 g miere de albine (în carte era aceeaşi cantitate de zahăr);
  • 1 lingură făină;
  • esenţă de vanilie;
  • 500 ml lapte.

  1. Se bat ouăle şi se amestecă cu făina şi cu zahărul, dacă aţi pus zahăr în loc de miere (făina nu se adaugă ca să îngroaşe crema, ci ca s-o împiedice să se taie cât o ţinem pe foc).

2. Se pune să fiarbă laptele împreună cu esenţa de vanilie.

3. Se toarnă laptele încet peste ouă, amestecând într-una.

Advertisement

4. Se pune cratiţa cu compoziţia pe foc potrivit şi se amestecă până se îngroaşă, astfel încât, scoţând lingura, să rămână pe ea un strat subţire de cremă.

5. Se dă la o parte, amestecând din când în când până se răcoreşte, se adaugă mierea de albine, apoi se amestecă cu frişca pregătită după reţeta postată ieri, adică aceasta.

6. Se toarnă în formă şi se îngheaţă, amestecând din timp în timp (cam la 30 de minute) pentru a nu se forma ace de gheaţă.

7. Se ornează cu ce doriţi. Eu am pus căpşuni si gem de afine.

 

Sursa: Sanda Marin, „Carte de bucate”, Ed. Humanitas, Bucureşti, 2009, p. 395.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *