Amintiri din copilărie: Omletă cu…resturi de mămăligă și cartofi

Mi-am adus aminte zilele trecute de ceva ce mâncam destul de des când eram copil. Cineva (din păcate nu îmi aduc aminte cine) mi-a spus cum pot să fac o omletă de-a dreptul delicioasă, iar eu eram suficient de mare încât să mi-o prepar singură. Am făcut-o prima dată, mi-a plăcut foarte mult, iar apoi, de fiecare dată când aveam ingredientele necesare la dispoziție și doream să mă simt utilă, făceam și eu această mâncare.

Să vă spun ce înseamnă ingrediente necesare! Păi în primul rând trebuie să aveți prin casă, rămase de la o masă anterioară..un rest de mămăligă rece și câteva bucăți de cartofi copți, prăjiți, fierți, piure etc. Este practic vorba despre o reciclare, dacă doriți, a unor resturi alimentare. Probabil persoana care mi-a dat această rețetă avea fie necesitatea, fie plăcerea, fie bunul simț să facă acest lucru, ceea ce eu în continuare zic ca este foarte bine.

Lucrurile sunt simple. Cantitățile sunt aproximative și le puteți adapta după propriul gust. Aveți nevoie de:

  • o bucată zdravănă de mămăligă rece;
  • câteva bucăți de cartofi copți, prăjiți, fierți, piure etc;
  • 2-3 ouă
  • câteva felii de telemea (orice telemea vă place);
  • opțional – niște felii de șuncă (fie pentru a fi servite lângă omletă, fie pentru a fi puse în ea, alături de celelalte ingrediente).

Mămăliga și cartofii se pisează bine, se amestecă apoi cu ouăle și brânza, eventual șunca, și se pun într-o tigaie, la cuptor. Spun la cuptor pentru că așa va ieși mai pufoasă. Se poate totuși face și pe aragaz fără nicio problemă.

Asta este tot! Îmi aduc aminte cu atâta plăcere cum îmi pregăteam singură această omletă și aveam sentimentul că am făcut un lucru important, mi-am preparat singură hrana, am mâncat ceva sănătos făcut de mine. Dacă nu ați încercat până acum combinația, este momentul să o faceți și vă promit că nu vor mai rămâne niciodată resturi de mămăligă și cartofi nefolosite 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *