Clătite umplute cu brânză și mușchiuleț de porc

Aceasta este ultima rețetă de dulce până la bucatele de Sărbători, pe care le vom posta probabil cu câteva zile înainte de Crăciun. Mâine începe postul, perioadă în care voi încerca să vă inspir cu mâncăruri de post și în care voi încerca să răspund la întrebarea pe care am auzit-o de atâtea ori: “Ce să mănânc în post?”. Până atunci însă, să ne delectăm puțin cu aceste savuroase clătite.

Le-am făcut aseară, când pe la ora 10:30, îmi veni această poftă. Le-am pregătit fără prea mare efort (clătitele erau deja gata), le-am băgat la cuptor, m-am dus la duș și când am ieșit erau deja gata. Un pachețel perfect pentru a doua zi.

De data aceasta am făcut această rețetă cu mușchi de porc și brânză de capră, însă pentru că nicio rețetă nu trebuie să fie bătută în cuie, vă dau numai câteva alte idei: puteți pune orice fel de brânză, după preferințele dumneavoastră (de capră, de vacă, de oaie, de burduf, urdă, caș, brânză maturată, brânză topită etc.), în loc de mușchiulețul de porc puteți pune carne de pui sau ciuperci, în loc de lapte bătut, iaurt, kefir, smântână, lapte covăsit etc. Deci posibilitățile sunt multiple.

Ingrediente pentru rețeta mea (2 porții a câte 3 clătite fiecare):

  • 6 clătite (pe care cel mai probabil, știți să le faceți. Dacă aveți nevoie de o sugestie, vă puteți inspira și de aici);
  • o farfurie cu brânză de capră tăiată fâșiuțe;
  • o farfurie cu mușchiuleț de porc afumat, tăiat în mod asemănător cu brânza;
  • o cană de lapte bătut;
  • un ou;
  • mărar;
  • puțin unt pentru uns tava.

  1. În fiecare clătită se pune brânză și mușchiuleț precum în imaginea de mai jos, apoi toate clătitele se rulează și se așează în tava unsă cu puțin unt.

2. Se amestecă bine laptele bătut cu oul, apoi se adaugă mărar proaspăt sau uscat. Eu am pus uscat.

3. Se toarnă laptele bătut peste clătitele din tavă, apoi se introduce tava la cuptor.

4. Se ține tava la cuptor până când se evaporă apa din laptele prins/ iaurtul/ smântâna pe care le-ați adăugat și oul se coagulează.

O porție privită de sus (în secțiune se vede în prima poză a articolului):

Sunt minunate calde, cu puțină smântâna deasupra. Ce să mai zic? Să aveți pofta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *