Cornuri cu rahat ultra pufoase

Dacă aveți puțină răbdare și ceva (chiar nu e nevoie de multă) îndemânare, puteți și voi să pregătiți aceste cornuri foarte pufoase, pe care eu le-am umplut cu rahat, dar pe care voi puteți să le umpleți cu gem, cu ciocolată, cu brânză etc. Vă asigur că alături de o ceașcă de cafea, de un pahar cu lapte sau de o cană cu ceai, vă vor face diminețile de-a drepul…delicioase.

Vi s-a întâmplat vreodată să vă treziți dimineața cu gândul la un anumit aliment care vă așteaptă în bucătărie? O, mie mi s-a întâmplat de atâtea ori! Ba chiar în timpul nopții îmi vine greu câteodată să mă abțin să nu dau o fugă până în bucătărie șă să mă învig puțin în ce mă așteaptă acolo. Așa s-a întâmplat și cu aceste corunuri pe care le-am pregătit seara special pentru micul dejun și dimineața direct cu gândul la ele m-am trezit.

Vi le recomand cu toată căldura și vouă, mai ales dacă aveți obiceiul să savurați dimineața la cafea câte un corn (sau croissant, că sună mai bine) pe care îl aveți cumpărat dintr-un magazin. Cu puțin efort, acestea pot fi înlocuite cu succes de cele preparate simplu în casă.

Ingrediente:

  • 500 g făină;
  • 2 gălbenușuri;
  • 30-40 g unt;
  • puțin ulei (puneți într-un pahar aproximativ 1 cm);
  • 1 pachet de drojdie uscată;
  • 250 ml lapte;
  • 3-4 linguri de zahăr;
  • 1-2 linguri pudră de roșcove (care vor da aluatului o culoare și un gust aparte);
  • pentru umplutură, rahat, gem, ciocolată etc;
  • 1 ou pentru uns cornurile.

Mai departe, procesul este același ca în cazul cozonacilor (rețeta aici).

După ce ați obținut un aluat crescut, pufos, trecem la întins și pregătit aluatul pentru cornuri.

Se întinde o foaie mare, nu foarte subține (aproximativ 0,5 cm), apoi se taie aluatul în triunghiuri. Nu fiți prea exigenți cu voi și să nu credeți că daca triunghiurile nu sunt perfecte, cornurile vor avea de suferit. După cum se vede în poze, nici ale mele nu sunt chiar triunghiuri.

La baza triunghiurilor de aluat se pune umplutura, apoi aluatul se rulează de la bază spre vârf, având grijă să rulăm puțin și marginea cornului în interior, astfel încât să nu curgă umplutura (mai ales dacă aveți acolo ciocolată sau gem).

La final, dacă sunteți mai îndemânatici decât mine, veți avea probabil niște cornuri frumos rulate și egale ca dimensiune. La mine unele au fost mai mari, altele mai mici și nu mă pot lăuda cu un aspect perfect de corn rulat. Însă probabil că acesta este și farmecului dulciurilor făcute în casă.

Cornurile se pun în tavă pe hârtie de copt, se mai lasă la crescut vreo 10-15 minute, se ung cu ou deasupra, apoi se introduc la foc mic în cuptor și se coc până se umflă și se rumenesc ușor.

Sunt delicioase după ce se mai răcesc puțin, proaspăt scoase din cuptor. Dar noi le-am făcut seara târziu și atunci numai le-am gustat, urmând a fi mâncate a doua zi la micul dejun.

Gata, ca mi-am făcut iar pofta și cred ca în seara asta mai fac o șarjă. Poftă bună să aveți!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *