Fursecuri foarte fragede

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu cred ca am o reală pasiune pentru biscuiţi şi fursecuri. De fapt, nici nu îmi este clar care este diferenţa între cele două. Mai uşor de făcut pentru cele cumpărate din magazine, dar atunci când le pregăteşti în casă, ce anume le face să devină fursecuri sau biscuiţi chiar nu ştiu.

În concluzie, eu le-am numit aici fursecuri, voi puteţi să le numiţi cum doriţi. Ideea principală este că sunt foarte uşor de făcut, sunt foaaaaarte fragede, şi lista pentru ingrediente rămâne deschisă pentru că puteţi să adăugaţi în ele orice vă este pe plac sau aveţi la îndemână: fructe uscate, alune, nuci, nucă de cocos, ciocolată, scorţişoară, cuişoare, diverse tipuri de seminţe, coajă de lămâie sau portocală (dacă se întâmplă să fiţi siguri de sursă) etc. Deocamdată acestea sunt variantele care îmi vin acum în minte.

Din cantităţile pe care le voi enumera aici eu am obţinut tava din imaginea de mai jos. Ca număr, nu cred că vă pot da unul. Am făcut această reţetă pentru prima dată şi nu am realizat cât se vor întinde în tavă, motiv pentru care le-am făcut de diferite dimensiuni. Aşadar:

  • 125 g unt;
  • 50 g zahăr (sau mai mult dacă vă plac mai dulci);
  • 2 ouă de găină. Eu, pentru că găinile noastre nu prea sunt harnice, am folosit unul de găină şi 4 de prepeliţă;
  • 125 g făină;
  • 1 plic praf de copt;
  • 100 g amestec de seminţe de in şi nucă de cocos măcinată. Aici puteţi înlocui aceste ingrediente cu orice altceva vă place şi credeţi că le-ar sta bine în fursecuri.

  1. Se amestecă toate ingredientele până obţineţi un aluat omogen şi lipicios, din cauza untului. Eu abia acum am descoperit paletele pentru aluat de la mixerul pe care îl avem de vreo 8 ani, aşa că le-am folosit pe acelea, dar la fel de bine se pot amesteca cu o lingură de lemn.

2. După ce aluatul este gata se pune cu lingura într-o folie de plastic, se rulează şi se strânge la capete, formând un fel de “salam” cu diametrul de 5-7 cm, care apoi se ţine la congelator pentru aproximativ o oră.

3. După o oră verificaţi dacă s-a întărit. Ar trebui să puteţi tăia din el felii pe care să le puneţi în tavă. Al meu nu a fost suficient de tare, motiv pentru care fursecurile mele sunt mai “ciufulite”. Dacă aşteptaţi suficient de mult încât aluatul să se întărească, tăiaţi-l în felii groase de aproximativ 1 cm, pe care apoi le puneţi în tavă. Dacă nu aveţi suficient timp sau destulă răbdare, luaţi cu lingura din aluat.

3. Se introduc fursecurile în cuptorul preîncălzit şi se coc 15 minute, sau până se rumenesc marginile.

4. Sunt foarte gustoase şi fragede, datorită untului. Dacă faceţi mai multe puteţi să le păstraţi şi la frigider şi după câteva zile sunt şi mai fragede. Noi am mâncat în seara în care le-am făcut cu o îngheţată din iarut şi a doua zi la micul dejun.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *