Găluşte de brânză ultra rapide

Din categoria reţetelor pe care le puteţi pregăti cât aţi zice peşte, vă propun astăzi aceste găluşte care nu vă cer decât câteva minute pentru a fi gata. Un fel de brânză prăjită crocantă în exterior şi moale în interior, sunt bune consumate pe loc, calde, aşa ca este bine să le gătiţi chiar înainte de a vă pune la masă.

Eu le văd fie împreună cu o mămăliguţă caldă, fie consumate vara, cu o salată de roşii şi busuioc.

Mai ales pentru iubitorii de brânzeturi, aceste găluşte pot fi pregătite de fiecare dată când aveţi poftă de o gustare rapidă şi mai creativă decât un simplu sandviş cu unt şi brânză sau când nu aveţi prea mult timp pentru masa de prânz sau se seara.

Aveţi nevoie de numai câteva ingrediente, de obicei la îndemână:

  • 450 g brânză (eu am folosit un amestec de oaie şi capră). Important este să nu se topească de tot în tigaie, aşa că mai bine faceţi un test înainte si prăjiţi o bucăţică mică, pentru a vedea cum se comportă;
  • 1 1/2 linguri făină;
  • piper proaspăt măcinat;
  • 1 ou mare;
  • puţin ulei pentru prăjit.

  1. Se amestecă brânza cu făina şi oul şi se adaugă piper negru proaspăt măcinat. Dacă doriţi, puteţi să adăugaţi şi nişte ierburi, de exemplu mărar sau maghiran.
  2. Se pune o tigaie antiaderentă pe foc, în care se adaugă puţin ulei.
  3. Se ia cu mâna din compoziţie şi se modelează gogoşele plate, care apoi se pun în tigaie, păstrând loc între ele ca să nu le lipească unele de altele. Focul ar trebuie să fie destul de iute pentru ca brânza să se rumenească rapid şi să nu aibă timp să se înmoaie prea tare.

4. Se ţin găluştele în tigaie până se rumenesc uşor, câteva minute, apoi se întorc cu grijă cu o paletă din lemn şi se mai lasă până se rumenesc şi pe partea cealaltă.

Se scot din tigaie şi se pun pe masă, având grijă dacă aveţi copii mici să nu se înfigă prea repede în brânza fierbinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *