Halva de susan (sau orice alte semințe) cu miere – de post

Dacă ții post, ai poftă de ceva dulce, ai peste 30 de ani, astfel încât aceste deserturi îți sunt mai mult decât cunoscute, există o probabilitate destul de mare să apelezi la: eugenii, rahat, biscuiți populari (unde termenul de “populari” de mai mult timp a căpătat o conotație nouă, în sensul de biscuiți ieftini, pentru tot poporul, dar aceasta este o altă discuție) sau…halva.

Ei bine, la halva m-am dus și eu cu gândul zilele trecute și am descoperit că poți face în casă foarte ușor orice fel de halva, având în vedere că ingredientele principale sunt semințele, zahărul și uleiul, de care putem dispune foarte ușor. Apoi, restul ține de imaginație și gust: cacao, fructe uscate, scorțișoară, nucă de cocos etc.

Eu am modificat rețeta de halva clasică din semințe de floarea soarelui și pentru ca asta aveam la dispoziție, am făcut o halva din semințe de susan. În plus, am înlocuit zahărul cu mierea, pentru a obține o consitență mai cremoasă și pentru a fi evident, mai sănătoasă. Am mai adăugat niște fructe uscate care se găsesc mai mereu prin debaraua noastră și rezultatul a fost de excepție și numai bun de a satisface pofta de dulce în orice moment al zilei.

Așadar, pentru varianta mea de halva, aveți nevoie de (nu voi spune cantitățile pentru că acestea depind de tipul semințelor și de consistența mierii):

  • semințe de susan (sau de floarea soarelui, un amestec sau orice semințe aveți și vă plac);
  • miere de albine;
  • ulei de floarea soarelui sau de măsline;
  • caise, stafide, curmale sau alte fructe uscate.
  1. Semințele se macină cât mai fin într-o râșniță.
  2. Se amestecă cu ulei și miere de albine până ajungem la consitența dorită.
  3. Se adaugă fructele uscate tocate mărunt.
  4. Se pune vasul cu halva la frigider, unde se va mai întări.

Atât! O halva de preparat în câțiva pași, sănătoasă, consitentă, plină de vitamine și numai bună să vă energizeze pentru o zi întreaga.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *