Înghețată – lângă o prăjitură cu fructe sau o felie de pepene galben?

Toamna încă nu și-a intrat în drepturi, așa că ce spuneți de puțină înghețată? Cea mai rapidă pe care o cunosc (și totodată preferata mea și a prichindeilor) – inghetata de iaurt cu miere.

Numele spune totul despre rețetă. Nu știu daca ați încercat până acum, dar dacă nu ați facut-o, v-o recomand cu toată căldura. Pentru o reușită sigură, nu trebuie decât să combinați două ingrediente, cu singura condiție ca ambele să fie de calitate. Adică aveți nevoie de un iaurt cât mai gras (grăsime 10%, sau dacă nu, un amestec de iaurt cu smântână) și de miere de albine. Orice miere, după placul vostru. Amestecați bine cele două ingrediente și apoi le băgați la congelator. Pentru a nu se forma acele ace de gheață, înghețata trebuie din 30 în 30 de minute amestecată bine. Astfel acele de gheață se sparg și veți obține o înghețată cremoasă. De altfel, din categoria “știați că…”, acesta este felul în care se prepara înghețată până la apariția congelatorului sau a mașinii de făcut înghețată. Se folosea un vas cu gheață și în acel vas se punea unul mai mic cu compoziția care se amesteca până devenea suficient de rece.

Unii dintre noi au mâncat această înghețată lângă o felie de pepene galben și presărată cu câteva stafide, ceilalți au preferat lângă ea o bucată de prăjitură cu fructe. Ca la Banat (reteta aici ).

Am reușit  să  vă  fac poftă? Voi cum ati prefera-o?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *