Mâncare de ceapă (de post)

M-am gândit că este musai să strâng foi de ceapă ca să fiu pregătită pentru săptămâna viitoare când înroșim ouă (am scris aici despre cum le vopsesc folosind coloranți naturali) Dar ce să fac cu atâta ceapă apoi? Și am gasit. Desigur, mâncare de ceapă. Gust ce îmi aduce aminte de copilărie, cand ce mai îmi plăcea să înmoi o bucata de pâine proaspătă în sosul pe care îl avea mâncarea. Daca până acum nu ați încercat-o, pot să vă spun că este neașteptat de gustoasă. Neașteptat, da, pentru  că nu ai crede că poți face ceva gustos dintr-un aliment atât de banal, de obicei folosit la mai toate mâncărurile, dar în cantități mici. Nici nu vă trebuie multe, în pricipal….multă ceapă. Apoi, ca să ajungem la partea cu gustos, aveți nevoie de alte câteva “nimicuri”. Adică, pentru a fi organizați:

  • 500 g ceapă ;
  • Câteva linguri de ulei pentru prăjit;
  • 200 g suc de roșii;
  • Cimbru;
  • O linguriță zahăr;
  • Sare.

1. Ceapa se taie solzișori. După ce o terminați de tăiat, pregătiți o oală antiaderenta suficient de încăpătoare, în  care puneți uleiul la încins.

2. Se călește ceapa în ulei până devine transparentă. Pentru a se înmuia mai repede, puteți adăuga acum sarea.

3. Se adaugă sosul de roșii, frunzele de cimbru și zahărul, se mai lasă să dea câteva clocote și mâncarea este gata. Se poate adăuga la sfârșit, după bunul plac, mărar sau pătrunjel proaspat.

Vă spun ca este delicioasă caldă, lângă o mămăliguță, sau rece, pe o felie de pâine prăjită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *