Pastramă de oaie împănată

Personal nu mă dau în vânt nici după pastramă în general, nici după carnea de oaie, dar ştiu că sunt mulţi iubitori ai acestui preparat, aşa că merită să postez o reţetă pentru ei. Până acum am mâncat pastramă de oaie gătită de alte persoane  şi cu tot respectul, de fiecare dată mi s-a părut mult prea sărată (ştiu, aceasta este şi ideea pastramei) şi atât de tare de parcă mestecam o gumă, însă vă spun sincer că pregătită după această reţetă simplă chiar mi-a plăcut.

Am gătit carnea în cuptor, acoperită, şi o mare parte din sare a ieşit în tavă, aşa că nu a mai fost atât de sărată, iar slăninuţa şi usturoiul i-au dat un gust plăcut.

Pentru această reţetă aveţi nevoie de:

  • pastramă de oaie;
  • slănină afumată;
  • usturoi verde (sau, dacă nu este sezonul, uscat).

De data aceasta nu vă voi da cantităţile, pentru că nici eu nu le-am cântărit când am pregătit reţeta şi mi se pare că nu prea are rost. Puteţi pregăti atâta carne câtă aveţi sau câtă doriţi şi o puteţi umple cu câte bucaţele de slănină şi usturoi vă place.

  1. Se pun bucăţile de pastramă într-o tavă, se fac crestături în care se pun bucăţi de slănină şi ustoroi, iar restul, dacă aveţi şi vreţi să puneţi mai mult, se pun deasupra bucăţilor de carne.

2. Se acoperă vasul cu o folie de staniol sau cu pungă pentru friptură şi se introduce la cuptor, la foc mic.

3. Se ţine la cuptor pănă carnea devine fragedă şi se desface uşor în fâşii. Timpul depinde de cât de groase sunt bucăţile de carne şi de câtă pastramă aţi pregătit. Mai trebuie să o controlaţi din când în când şi dacă este nevoie, mai adăugaţi câte puţină apă pentru a nu se arde.

Cam atât! Reţeta este foarte simplă. Aveţi nevoie numai de puţină rabdare pentru că trebuie să stea mult la cuptor pentru a deveni fragedă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *