Prăjitură “inteligentă”

Ce faci atunci când se pun păsările din ogradă pe ouat şi nu mai faci faţă producţiei? Te apuci să cauţi reţete cu multe ouă. Ca o paranteză, dacă sunteţi amatori de ouă proaspete de ţară şi nu aţi observat anunţul de pe pagina de facebook, vă putem oferi din producţia noastră de ouă de prepeliţă. Ne puteţi contacta printr-un mesaj privat pe facebook. Închizând paranteza, am căutat ce pot face cu mai multe ouă şi mi-am adus aminte de această reţetă pe care am făcut-o până acum de câteva ori şi de fiecare dată s-a bucurat de un mare succes. Se face foarte uşor, având în vedere rezultatul de-a dreptul deosebit. Prăjitura este chiar una “inteligentă”, pentru că face ceva în locul tău. Adică tu pui în tavă o singură compoziţie, iar în cuptor, ca prin magie, aceasta se separă singură în două straturi de aluat cu crema la mijloc.

Este chiar impresionat ce se poate întâmpla cu nişte ingrediente simple atunci când sunt introduse la cuptor. Uneori, cum este şi cazul acestei prăjituri, se pot întâmpla acolo lucruri la care nici nu speri şi ajungi (tu, cel care credeai că nu prea te pricepi la gătit) să te lauzi cu creaţia ta şi să primeşti şi felicitări pentru ea.

Pentru această prăjitură aveţi nevoie de:

  • 7 ouă;
  • 10 linguri de zahăr;
  • 9 linguri de făină;
  • 1 l lapte;
  • 100 g unt;
  • 1 linguriţă sare;
  • 1 plic praf de copt.

  1. Gălbenuşurile se amestecă cu 4 linguri de zahăr, apoi se adaugă untul la temperatura camerei şi 250 ml lapte.

2. Se amestecă cele 9 linguri de făină cu praful de copt şi cu restul de lapte,

după care se amestecă cu prima compoziţie.

3. Separat se bat albuşurile cu sare şi cu restul de 6 linguri de zahăr.

4. Se toarnă spuma de albuşuri peste compoziţia cu gălbenuşuri, amestecând uşor cu o lingură de lemn.

5. Se pune totul într-un vas termorezistent, uns cu puţin unt şi tapetat cu făină şi se introduce la cuptor.

6. Se lasă să se coacă la foc mic cel puţin o oră, sau până observaţi că deasupra s-a format un aluat asemănător celui de pandişpan şi s-a rumenit.

Pentru a o tăia va fi nevoie să aşteptaţi să se răcească bine, altfel prăjitura se va rupe. Este delicioasă servită din frigider, rece.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *