Supă cremă de dovleac

Am descoperit această reţetă în urmă cu mai mulţi ani la momentul potrivit, adică într-o toamnă şi de atunci cred că nu este toamnă sau iarnă în care să nu o gătesc de mai multe ori. Pur şi simplu ne place foarte tare şi suntem perfect conştienţi şi de cât de sănătoasă este. Ca să nu mai adăugăm faptul că se face şi foarte uşor şi nu este deloc costisitoare. Câteva legume din cele care se folosesc de obicei la o supă, un dovleac plăcintar, crutoane, puţin timp şi gata masa. Mai pe larg, povestea stă cam aşa:

Ingrediente:

 • doi morcovi;
 • o rădăcină de pătrunjel;
 • o ceapă;
 • 4-5 căţei de usturoi;
 • o jumătate de ţelină de dimensiune medie;
 • o jumătate de dovleac măricel sau un dovleac întreg mic. Al meu se vede în poza cu ingredientele.
 • opţional, puţin rozmarin.

 1. Se pune o oală mare cu apă la fiert.
 2. Legumele pentru supă, mai puţin dovleacul şi usturoiul, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apa clocotită.
 3. După 15 minute, se adaugă şi dovleacul curăţat de coajă, tăiat şi el cubuleţe şi căţeii de usturoi întregi. Dovleacul meu avea coaja mai groasă, dar daca aveţi unul cu coajă portocalie, subţire, nu este nevoie să o curăţati. La fiert se va înmuia şi apoi în blender se va pasa foarte bine.
 4. După alte 15 minute focul se opreşte şi apoi se foloseşte un blender pentru a pasa totul. Dacă adăugaţi şi rozmarin (merită, dar eu nu am avut în casă), puneţi-l în oală cu 5 minute înainte să opriţi focul. Reglaţi consisteţa supei folosind zeama în care au fiert legumele. Păstraţi o parte din ea înainte să folosiţi blenderul. Adăugaţi sare, piper, amestecaţi şi gata supa.

5. Pregătiţi nişte crutoane din pâine, ideal, de casă. Eu când fac crutoane nu las pâinea simplă şi amestec bucăţelele cu puţin ulei de măsline, usturoi pisat, pudră de ardei făcută în casă (cum am făcut-o, aici) sau ce îmi mai trece prin cap. Sunt mult mai gustoase decât cele din pâine simplă.

Chiar vă îndemn cu tot dragul să o încercaţi şi cu siguranţă nu va fi prima şi ultima oară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *