Supă de roşii cu tăiţei de casă (de post)

Supa de roşii – un fel de mâncare pe cât de banal, pe atât de gustos şi îndrăgit. Am văzut multe feluri în care poate fi preparată – cu roşii proaspete sau cu roşii din conservă, în funcţie de sezon, cu ierburi care nu prezintă nicio limită, decât cea a imaginaţiei celui care o găteşte (aşa cum roşiile sunt prietene bune cu pătrunjelul, oregano, busuiocul etc. aşa şi supa unde se scaldă poate fi la fel de bună prietenă cu ele), cu mai multe sau mai puţine legume, pe lângă roşii, lăsată ca atare sau “îngroşată” cu orez, cu diferse tipuri de paste sau cu tăiţei, cumpăraţi sau de casă. Eu am ales această variantă, pe care o prefer, a supei cu tăiţei de casă.

De obicei tăiţeii de casă eu îi prepar cu ouă, făină şi puţin unt, însă la fel de bine se pot face şi în varianta de post, numai cu făină şi apă. De fapt, mare parte din pastele din comerţ din făină şi apă sunt făcute.

Pentru această supă eu am folosit:

  • 1 morcov;
  • 2 cepe;
  • o bucată de ţelină;
  • 1 rădăcină de pătrunjel;
  • 1 jumătate de ardei;
  • 5 căţei de usturoi;
  • 800 g pastă de roşii făcută în casă;
  • făină şi apă pentru tăiţei (nu am cântărit făina, am pus până am obţinut un aluat tare, care se poate tăia fâşiuţe subţiri);
  • nişte pătrunjel verde.

  1. Am ras rădăcina de pătrunjel, morcovul şi ţelina pe răzătoarea mică.

2. Le-am pus la fiert în apă clocotită, apoi am tocat ceapa şi ardeiul bucăţi mici şi le-am adăugat şi pe acestea în supă, împreună cu pasta de roşii.

3. Între timp am început să pregătesc tăiţeii. Am amestecat o ceaşcă de apă călduţă cu făină, până am obţinut un aluat suficient de tare, pe care l-am întins pe masă într-o foaie cât am putut de subţire.

4. Am tăiat apoi foaia în mai mult fâşii late, apoi fiecare fâşie în mulţi tăiţei. Când tăiaţi tăiţeii mai presăraţi puţină făina ca să nu se lipească între ei.

5. Până am pregătit tăiţeii, legumele deja erau aproape fierte, aşa că i-am adăguat şi pe ei imediat ce au fost gata în supă, împreună cu usturoiul pisat. Am mai fiert tăiţeii aproximativ 10 minute, după care am oprit focul şi am adăugat pătrunjel proaspăt tocat.

Cam aceasta este toată povestea. O supă uşor de făcut şi simplă, însă dacă mai depuneţi un foarte mic efort şi faceţi şi aceşti tăiţei de casă şi nu veţi apela la cei cumpăraţi, atât gustul, cât şi consistenţa vor fi diferite. Veţi obţine o supă mai groasă şi mult, mult mai gustoasă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *