Vin de nuci – rezultatul…sau cum să prepari un fel de şampanie acasă

În urmă cu aproape două luni am găsit o reţetă foarte interesantă, pe care m-am grăbit să o fac şi să o postez (Vin de nuci). Era vorba despre nişte vin roşu lăsat la macerat 40 de zile cu zahăr şi nuci. Am lăsat băutura în debara ceva mai mult de atât şi zilele acestea mi-am adus aminte de ea şi m-am dus să văd rezultatul. Ce să vă spun? Cred că am sursa de inspiraţie pentru şampanie făcută în casă.

Zahărul pus în băutură a făcut-o să fermenteze uşor şi a rezultat un vin acidulat, puţin dulce, cu aromă de la nuci. Superb! Cu siguranţă vom repeta, însă vom încerca data viitoare şi cu vin alb.

Cu vin roşu sau alb, cred că merită să încercaţi măcar o dată pentru a vedea ce vă iese şi cum vă place. Mie mi se pare o băutură perfectă pentru sărbători sau evenimente importante din viaţa noastră. Puteţi încerca să puneţi o astfel de sticlă în debara la începutul posturilor marilor sărbători şi de Crăciun sau de Paşte să vă bucuraţi în familie de o băutură deosebită, făcută de dumneavoastră. Sau puteţi să vă pregătiţi pentru o nuntă, un botez, un majorat, o plecare la facultate, o naştere, o tăiere de moţ, o absolvire….ocazii sunt sigură că se găsesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *